Massage i Malmö

En riktigt avslappnande dag i Malmö kan bestå i massage. Alternativen är många och vill man prova på något utöver vanlig, traditionell massage för rygg och nacke, finns alternativ som till exempel thai massage som egentligen kallas för fysiurgisk massage. Det är en djupgående massage som löser spänningar och muskelknutor. Liksom med all annan massage förbättras blodcirkulationen och syreupptagningen i musklerna. Andra effekter av massage är att kroppens slaggprodukter frigörs.

En annan form av massage som man kan hitta i Malmö är Shiatsu. Det är en sorts massage med sitt ursprung i gammal kinesisk läkekonst med yin och yang som fokus. Massagen är en mjuk och behaglig massage. Shiatsu betyder fingertryck och massageformen är alltså av sorten akupressur. Förutom händer och fingrar använder massören även armbågar och knän när han eller hon masserar.

Flera massagetekniker kommer från Asien med rötter i gammal medicinsk lära. Thaimassage kommer från indien och är liksom Shiatsun är form av akupressur. Thaimassage är en ”torr” massage, det vill säga, man använder inga oljor och personen som masseras har tunna kläder på sig. Thaimassage kallas ibland för yoga för den late, vilket kommer sig av att förutom själva massagen, ingår det moment där den behandlade strechas ut i kombination med akupressuren.

Vill man unna sig vanlig massage som görs med oljor och antingen kan vara halvkropps- eller helkroppsmassage finns det hur många massageinstutioner som helst i Malmö. Eller varför inte själv gå en utbildning och lära sig massera.

Tips på var man kan köpa massagebehandling i present:

Massage i present